Specialismen

Burn-out een gevolg van stress

Een Burn-out is een vorm van overspannenheid waarbij je je uitgeput voelt. Je bent zo  moe dat je op je werk of thuis niet goed meer functioneert. Je kunt allerlei fysieke en psychische klachten hebben. Deze klachten houden al langer dan een half jaar aan.

Meer informatie over Burn-out

Uitstekende beoordeling, niet gelukkig in het werk

Je begint met werken, vol enthousiasme en je groeit, je ontwikkelt je in een bepaalde richting. Waarom die richting? Wellicht omdat je hiervoor gestudeerd hebt. Of omdat je werkgever dat van je vraagt? Wellicht omdat je voorziet in een behoefte? De redenen kunnen van alles zijn.

Meer informatie over Ongelukkig met werk

Wat doet stress met je?

Stress, spanning of druk iedereen kent het. Wanneer je een te veel aan stress krijgt volgen er klachten. Stress hoeft niet schadelijk te zijn voor je gezondheid dit hangt af van de hoeveelheid en de duur van de stress. De hoeveelheid stress die je aankunt is per persoon verschillend.

Meer informatie over Stress

Zit je perfectionisme je in de weg?

Goede vraag, zul je misschien denken. Of weet je zeker dat het een zegen is? Of juist een vloek? Wat is perfectionisme? Als ik ga Googlen kom ik uit op: “Perfectionisme houdt in dat je je best doet om iets zo accuraat, zo goed mogelijk te doen”. Op zich lijkt mij dit prima. Niets mis mee. Perfectionisme is gewoon een eigenschap.

Meer informatie over Perfectionisme