Informatie over

Natuurcoaching

Natuurcoaching is meer dan wandelcoaching. De natuur fungeert als jouw spiegel. Door bewust te kijken, voelen en horen maak je verbinding maakt met je eigen natuur en je eigen wijsheid. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen. Die kennis heb je zelf. Door soms confronterende vragen, oefeningen en meditaties komen we bij jouw eigen wijsheid en gaan we jouw doel bereiken.

Bij wandelcoaching wordt vooral gebruik gemaakt van symbolen uit de omgeving en metaforen uit de natuur die je spiegelen.

Natuurcoaching voegt daar nog iets aan toe, namelijk de spiegelwerking van de vier elementen, seizoenen en andere levenscycli in de natuur. Deze symboliseren ook belangrijke eigen levensprocessen, waardoor inzicht in persoonlijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in je leven in belangrijke mate worden verdiept en versterkt. Hierdoor ontdek je hoe je met de uitdagingen van het leven om kunt gaan.

Ook het zelf contact (leren) maken met de natuur, de dialoog aangaan met je omgeving, is een essentieel onderdeel bij natuurcoaching. We kunnen het allemaal, maar vaak zijn we het verleerd.

Healing

We leven op en in een omgeving van energie: liefdevolle en helende energie. Tijdens een healing ontvang je deze energie via de handen van de healer. Je ligt rustig op een behandeltafel of op jouw eigen bed of bank als je dat prettiger vindt. Zit je liever? Ook dat is geen probleem. De energie gaat door kleding heen, je hoeft je dus niet uit te kleden.

Deze helende energie kan lichamelijke, emotionele en psychische blokkades doorbreken. Zo kan een klacht worden opgeheven, gaat de levensenergie weer of beter stromen en wordt het evenwicht hersteld.

Iedereen ervaart een healing weer anders; een plaatselijk gevoel van warmte, tintelingen, een gevoel van diepe ontspanning en geborgenheid. Soms komen er gedurende de behandeling en de daarop volgende dag(en) emoties los.

Meer informatie over de Healing of een healing ervaring.

Aromamassage

Sinds zijn ontstaan werkt de mens al met de werkzame stoffen die vrijkomen uit bloemen en planten. Naast kruidengeneeskunde en homeopathie is ook de aromatherapie een geneeswijze die zijn effectiviteit reeds honderden jaren heeft bewezen.

Ondersteunend aan jouw traject bied ik je een heerlijke ontspanningsmassage aan met een olie waarin verschillende etherische oliën verwerkt zijn.

Paardencoaching

Paardencoaching is een vorm van coaching waarbij gebruik wordt gemaakt van het vermogen van paarden om gedrag, houding en intenties te spiegelen. Laat iemand alleen met een paard en er gebeurt iets met die persoon, dat is de gedachte erachter. Het paard houdt de mens als het ware een spiegel voor. ”Wees als een spiegel. Een spiegel zoekt geen dingen op, noch wil hij creëren, maar hij verwelkomt en reageert op alles wat er voor zijn beeld verschijnt” (Chinese wijsgeer Chuang Tzu). Dit is wat een paard doet en waar bij paardencoaching gebruik van wordt gemaakt.

Hoe werkt paardencoaching?

Om te overleven is het voor paarden essentieel dat zij goed leiderschap vanaf afstand herkennen. Ervaren ze oprecht, duidelijk en betrokken leiderschap, dan volgen ze vanzelfsprekend. Daarnaast heeft het paard de opdracht om een kuddedier te worden en zijn oriëntatie is daarom gericht op het geheel of de groep. Bij mensen is dat precies omgekeerd. Wij groeien op in een groep en hebben de opdracht om een individu te worden. Deze twee voor paarden belangrijke eigenschappen: “oriëntatie op het geheel” en “focus op consistent en authentiek leiderschap” wordt gebruikt bij paardencoaching. Ambivalentie in leiderschap of in gedrag in het algemeen, brengt bij een paard een innerlijk conflict teweeg. Het paard zal proberen om zijn gevoel van veiligheid terug te krijgen en dit conflict op te lossen door te luchten of door de “strijd” aan te gaan. Deze “strijd” staat in het belang van het geheel. Conflictgebied kan zijn “ik doe mij anders voor dan ik ben”. Bijvoorbeeld: “ik ben bang maar voel het niet”. Het paard zal zich dan in eerste instantie richten op de angst en niet op het gedrag wat je laat zien om je af te weren. Het lijkt erop of het paard zich in eerste instantie richt op datgene wat we het minst graag willen of kunnen laten zien. Om wat voor reden dan ook.