De week van de werkstress 12 tot en met 15 november 2018

De week van de werkstress 12 tot en met 15 november 2018

Doe mee met de week van de werkstress

Voor de 5de keer vind de landelijke week van de werkstress plaats, in 2014 geïnitieerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Doel is dat in deze week zo veel mogelijk organisaties met hun medewerkers preventie van werkstress op de agenda te zetten door plezier op de werkvloer centraal te stellen.
Op andewerkstress kun je informatie over werkstress vinden.

Stress, wat doet dat met je?

Stress, spanning of druk iedereen kent het. Wanneer je een te veel aan stress krijgt volgen er klachten. Stress hoeft niet schadelijk te zijn voor je gezondheid dit hangt af van de hoeveelheid en de duur van de stress. De hoeveelheid stress die je aankunt is per persoon verschillend. 

Wanneer je acuut te maken krijgt met stress is een levensbedreigende situatie dan kan je lichaam dit vaak wel verwerken. Dit is namelijk noodzakelijk stress die je lichaam gebruikt om te schakelen en adrenaline aan te maken. Je kan deze stress herkennen door het omhoog gaan van je hartslag, je pupillen zullen verwijden en je bloedspiegel stijgt. Hierdoor is je lichaam startklaar voor bijvoorbeeld een vecht of vlucht reactie. Je lichaam zit vol adrenaline en maakt dooft met de behulp van het stofje cortisol deze reactie weer uit.

Waarom zorgt te veel stress voor klachten en welke mensen zijn gevoeliger voor Stress? Lees meer…

 

Aandacht voor Stress is dus belangrijk ook op de werkvloer! Sluit je aan bij de Week van de Werkstress 2018!

Hoe gaat u preventie van werkstress in uw organisatie op de agenda zetten? Hoe verlegt u de aandacht naar werkplezier? Hoe komt u te weten welke buffers uw individuele medewerkers inzetten om werkstress tegen te gaan? Sluit aan bij de Week van de Werkstress 2018! Laat weten wat uw plannen zijn en doe mee. Daarvoor kunt u dit opgaveformulier invullen.

  • U ontvangt een digitale toolkit met logo’s, banners en inspirerende voorbeelden.
  • Via een nieuwsbrief wordt u iedere twee weken op de hoogte gehouden van de activiteiten en wordt u betrokken bij de uitvoering daarvan.
  • Als deelnemer bent u meteen ook ambassadeur van de Week van de Werkstress.

Kijk voor meer informatie over de Week van de Werkstress ook www.duurzameinzetbaarheid.nl.

Door tijdig te zorgen dat je lichaam de stress kan ontladen of de druk weg te nemen kun je erger voorkomen. Wellicht, kan ik je helpen om inzicht te krijgen in jouw situatie en zo te zorgen dat je jouw lichaam meer kans tot rust geeft. Door juiste balans te geven in je leven kun je meer aan. Neem Contact op voor het maken van een afspraak voor de telefonische intake →