Natuurcoaching

Natuurcoaching

Natuurcoaching is meer dan wandelcoaching. De natuur fungeert als jouw spiegel. Door bewust te kijken, voelen en horen maak je verbinding maakt met je eigen natuur en je eigen wijsheid. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen. Die kennis heb je zelf. Door soms confronterende vragen, oefeningen en meditaties komen we bij jouw eigen wijsheid en gaan we jouw doel bereiken.

Bij wandelcoaching wordt vooral gebruik gemaakt van symbolen uit de omgeving en metaforen uit de natuur die je spiegelen.

Natuurcoaching voegt daar nog iets aan toe, namelijk de spiegelwerking van de vier elementen, seizoenen en andere levenscycli in de natuur. Deze symboliseren ook belangrijke eigen levensprocessen, waardoor inzicht in persoonlijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in je leven in belangrijke mate worden verdiept en versterkt. Hierdoor ontdek je hoe je met de uitdagingen van het leven om kunt gaan.

Ook het zelf contact (leren) maken met de natuur, de dialoog aangaan met je omgeving, is een essentieel onderdeel bij natuurcoaching. We kunnen het allemaal, maar vaak zijn we het verleerd.